top of page

Maak kennis met Najat

IMG_1462 2.jpeg

Ik voelde me overal “thuis”, alleen kon ik nergens wortelen.

Mijn hele leven laveer ik tussen wortelen en willen vluchten, tussen “wij” en “zij”, tussen erbij en er niet bij horen, tussen ongebreideld individualisme en een soms beklemmende collectivisme.

Hier bewust van worden vraagt van mij te erkennen en accepteren van wat is en wat was. Bewustwording vraagt van je om zowel de liefde en kracht als ook de pijn en het verdriet van je systeem aan te kijken en te omarmen. Mijn persoonlijke ontwikkelingsreis bracht mij inzichten, healing en bovenal liefde voor mijn systeem en voor het leven zelf.

“If your eyes are opened you’ll see the things worth seeing” -Rumi

Op jonge leeftijd emigreerde ik naar Nederland vanuit mijn geboorteland Marokko. Alles wat mijn systeem van herkomst heeft meegemaakt zit ook in mij.

Dit kan zowel versterkend als belemmerend in mij doorwerken. De motivatie om succesvol te worden is vanuit mijn systeem gericht op de buitenwereld want eer en aanzien waren het belangrijkst.

Terwijl het in mijn leven hier veel meer gaat over persoonlijke ontwikkeling en het succesvol zijn als zelfstandig individu. Ik heb hard moeten werken om aan beide werelden te voldoen.

Het gevolg was dat ik op 36-jarige leeftijd volledig opgebrand was en jarenlang in een burn-out zat die ik onbewust ontkende totdat mijn lichaam stopte met meewerken. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn focus verplaatst werd van extern naar intern. De reis naar binnen heeft me alle antwoorden en oplossingen gegeven waarvan ik eerst dacht dat ze in de buitenwereld te vinden waren.

Door te vertragen en de antwoorden te onderzoeken tijdens familieopstellingen werden de patronen en dynamieken van mijn systeem zichtbaar en kwamen er ook oplossingen aan het licht.

Dat is waarom ik geloof in het werk wat ik samen met Sara zo graag doe, Onze wens is dat iedereen ontdekt hoe heilzaam familieopstellingen zijn, niet alleen voor jou maar voor je hele systeem van herkomst.

Image by Annie Spratt

Professioneel

Verleden

  • Professioneel coach bij academie voor Psychodynamica

  • Psychodynamica bij academie voor Psychodynamica

  • Basisopleiding Mindfulness bij Centrum voor Mindfulness te Amsterdam

  • R.E.T opleiding in Haarlem

  • Intuïtieve ontwikkeling basis 1 en 2 bij Annette Weers

  • Familieopstellingen bij Bert Hellinger Instituut

  • Train de trainer opleiding bij Brain Bakery

  • Master course systemisch werk bij School voor Systemisch bewustzijn

bottom of page