top of page

Maak kennis met Sara

IMG_1285 2.jpeg

Van overleven naar leven

In elk familiesysteem leven verhalen die generatie op generatie worden doorgegeven. Soms met woorden, soms onuitgesproken of als geheim. Zo ook in mijn systeem.

Mijn wortels liggen in Iran, maar de verhalen zijn met mij meegereisd, waar ik ook ben, wat ik ook doe.

In de zomer van 1998 kwam ik samen met ons gezin naar Nederland. Ik was jong en had doelen en dromen. Het was hard werken en dat was het enige wat ik kende. Studies werden afgerond en successen werden behaald. Hoe kon het zijn dat ik ondanks het harde werken en door zo mijn best te doen, geen voldoening ervoer? Ik raakte in de loop der jaren alleen maar meer uitgeput.

Ik hield vol, al voelde het niet goed. Totdat mijn man chronisch ziek werd en ik daarna ook nog moeder werd. Toen werd ik gedwongen om meer naar binnen te keren. Ik besefte dat ik mijzelf kwijt was. Ik was aan het overleven en verlangde naar een plek waar ik me thuis voelde. De zoektocht begon.

 In 2015 kwam ik in aanraking met systemisch werk en jaren later met transcultureel systemisch werk. Het werken met opstellingen heeft de patronen en dynamieken van mijn familiesysteem zichtbaar gemaakt en heeft mij doen beseffen dat wij dit leven krijgen zoals het is, we kunnen onze familiegeschiedenis en onze ouders niet veranderen. We hebben de werkelijkheid te zien en ons daarmee te verbinden, dan komt er meer oplossingsruimte.

Er is moed voor nodig om het verlies die gepaard gaat met migratie aan te kunnen kijken en te onderzoeken wat er achtergebleven en wat er meegekomen is met het vertrek. Dan kan je pas je plek innemen omdat je weet waar je thuis hoort.

Nu ben ik daadwerkelijk hier. Samen met Najat verspreid ik bewustwording en handvatten door het geven van opstellingen en workshops door middel van systemisch werk.

Ga je met ons mee ontdekken wat jij hebt aan te kijken vanuit een systemische blik?

Ik ontmoet je graag.

Image by Omid Armin

Professioneel

Verleden

  • NLP practitioner en master opleiding bij het NLP Instituut Amsterdam.

  • NLP master coach bij het NLP Instituut Amsterdam.

  • Systemisch coach bij Bert Hellinger instituut

  • Familieopstellingen bij Bert Hellinger instituut

  • Master course systemisch werk bij School voor Systemisch bewustzijn

bottom of page